Online afspraken

6 april 2022

Online tools

Als (online) ondernemer is het handig dat mensen bij jou online afspraken kunnen maken. Zo voorkom je heel wat over & weer gemail, gechat, gebel om een samen een geschikt moment in je agenda vast te leggen.


De persoon die met jou een afspraak wil maken, kan dit rechtstreeks in jouw agenda op een moment dat voor jou past.Calendly

Hiervoor ik Calendly, een software om online afspraken te maken. Deze kan je al gratis gebruiken, al heb je bij de betalende versie uiteraard meer mogelijkheden. 


Nadat je je account hebt aangemaakt, dien je ook weer enkele instellingen goed te zetten, zoals wanneer mensen met jou een afspraak kunnen maken. Je kan ook je Calendly koppelen met je online agenda, Zoom, Teams, Google Meet, ActiveCampaign, Zapier, ...  


In de betalende versie kan je er ook betalingen via Stripe of PayPal mee ontvangen. Uiteraard dien je ook hier een account te hebben. Calendly werkt niet samen met Mollie, maar er is nog een andere manier om betalingen te ontvangen, nl via je webshop.  Zo kan je mensen eerst laten betalen voordat ze de link krijgen om een afspraak met je in te plannen. Deze link verstuur je dan via je mailingsysteem. Op deze manier kan je alles heel makkelijk met elkaar linken.Hoe werkt het?

Als je al een keer een afspraak met me ingepland hebt, dan heb je zelf al kunnen ervaren hoe dit proces juist verloopt.  Indien niet, ben je meer dan welkom om dit een keertje te ervaren.


Ik heb in mijn Calendly verschillende afspraaksoorten die mensen bij mij kunnen inplannen. Bij elke afspraaksoort heb ik wat extra info over wat mensen kunnen verwachten & vraag ik bepaalde info op zodat ik me kan voorbereiden. Deze vragen kan je zelf instellen.


Calendly toont enkel de momenten waarop ik nog vrij ben om een sessie in te plannen. Hierbij houdt hij rekening met de momenten waarop ik beschikbaar ben & de reeds ingeplande afspraken in mijn Google Agenda. Het is dus belangrijk dat je online agenda steeds up-to-date is! Hier kan je bv ook momenten inzetten waarop je niet beschikbaar bent zodat Calendly hiermee rekening kan houden. Of je past dit eenvoudig aan in Calendly zelf. 


Nadat mensen een afspraak hebben gepland, ontvangen ze automatisch een bevestiging van de afspraak via mail met de Zoomlink & details van onze sessie. Ook krijgen ze de mogelijkheid om deze sessie in te plannen in hun online agenda.


Tegelijk ontvang ik een bevestiging via mail & wordt deze ingepland in mijn Google agenda zodat niemand om hetzelfde moment nog een sessie kan inplannen. De ingevulde info is ook daar zichtbaar voor mij. 


24 uur op voorhand ontvang je ook nog even een bevestiging van onze afspraak via mail met alle info. Dit is iets wat je ook helemaal zelf kan instellen. Op het moment van onze afspraak, klik je op de zoomlink & hebben we onze sessie.


Als ik wil, kan ik ook na onze sessie nog enkele opvolgmails versturen via Calendly of ActiveCampaign aangezien ik deze ook gekoppeld heb. Werk je met Mailerlite dan is de koppeling iets omslachtiger & dien je deze te maken via Zapier.


Op deze manier kan je alle tools met elkaar integreren & voor jou laten werken.Als je graag nog meer uitleg of extra hulp nodig hebt, plan gerust even een online kennismakingsgesprek met me in. Dan kijken we vrijblijvend hoe ik je kan helpen.


Sommige tools die ik deel bevatten een affiliate link. Dat betekent dat, als jij via die link een aankoop doet, ik een kleine vergoeding ontvang. Voor jou blijft de prijs hetzelfde & verandert er dus helemaal niets. Voor mij betekent dit extra steun om mijn waardevolle content met jou te kunnen blijven delen. Dankjewel om deze te gebruiken & voor je steun!


Tips voor jouw online onderneming

Zodat jij kan doen waar je écht goed in bent & gelukkig van wordt

In dit gratis eBook ontdek je:

  • verschillende tools die je kunnen ondersteunen als online ondernemer.
  • praktische tips om alvast mee aan de slag te gaan.
  • hoe ik mijn online onderneming achter de schermen heb opgebouwd.
Tips voor jouw online onderneming

Geef een reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}