All-in-one workspace, Notion

28 april 2022

Online tools

De tool die zeker niet mag ontbreken als ondernemer is de gratis all-in-one workspace, Notion. Deze heeft zoveel mogelijkheden dat ik hierover eigenlijk een heel ebook of online cursus zou kunnen maken. Wie weet doe ik dat ooit nog wel eens....


Al wil ik er alvast bij vertellen dat het belangrijk is dat jij jouw Notion opbouwt zodat deze voor jou werkt! Maar wat extra inspiratie kan zeker helpen.Blanco canvas

Als je een account aanmaakt bij Notion zal je merken dat je terecht bent gekomen in een blanco canvas die je helemaal zelf vorm kan geven. Er zijn wel enkele templates waarvan je kan vertrekken. Toch is het belangrijk dat je voor jezelf duidelijk hebt waarvoor je deze tool allemaal wil gebruiken & welke info je hier wil bijhouden.


Ik gebruik deze om overzicht te houden in mijn onderneming, maar evenzeer in mijn privéleven. Denk maar aan mijn to do's, projecten, social media berichten, klanteninfo, boodschappenlijstjes, recepten, journaling, cursussen & workshops die ik volg, boeken die ik lees, ....


Voor al deze verschillende types maak je een database die je vult met info. Je bepaalt zelf welke info & op welke manier deze wordt weergeven. Je kan deze op meerde plaatsen & in verschillende weergaven in je Notion laten terugkomen. En je kan ook alle databases aan elkaar linken.


Ik begrijp dat dit allemaal nogal vaag klinkt als je er nog nooit mee gewerkt hebt.... en dat het heel overweldigend kan zijn wanneer je hiermee begint.Het hoeft niet perfect te zijn

Ik werk op het moment dat ik dit schrijf al ongeveer 2 jaar met Notion. Deze ziet er ondertussen ook helemaal anders uit dan toen ik begon. Ik heb deze ondertussen al meerdere keren aangepast. Vaak nadat ik een video zag van hoe iemand anders haar/zijn Notion heeft ingericht. 


Wanneer ik ergens een goed idee zie dan voeg ik dit toe in mijn Notion & ga ik testen of het ook voor mij werkt. Doet dit het niet, dan pas ik het weer aan. Op deze manier groeit Notion ook met me mee.


Daarnaast is Notion nog volop in ontwikkeling & komen er regelmatig nieuwe updates & functionaliteiten bij. 


Dus hou zeker in je achterhoofd dat het niet perfect hoeft te zijn! 


Ga experimenteren & bouw deze op zodat deze voor jou werkt.


Da's nog steeds het allerbelangrijkste.


Net zoals jij is jouw Notion een work in progress!Naast de gratis versie is er ook een betalende versie die vooral interessant is als je in Notion wil gaan samenwerken met anderen & meer historiek wil bijhouden. In de meeste gevallen volstaat de gratis versie echt wel.Als je graag nog meer uitleg of extra hulp nodig hebt, plan gerust even een online kennismakingsgesprek met me in. Dan kijken we vrijblijvend hoe ik je kan helpen.


Sommige tools die ik deel bevatten een affiliate link. Dat betekent dat, als jij via die link een aankoop doet, ik een kleine vergoeding ontvang. Voor jou blijft de prijs hetzelfde & verandert er dus helemaal niets. Voor mij betekent dit extra steun om mijn waardevolle content met jou te kunnen blijven delen. Dankjewel om deze te gebruiken & voor je steun!


Tips voor jouw online onderneming

Zodat jij kan doen waar je écht goed in bent & gelukkig van wordt

In dit gratis eBook ontdek je:

  • verschillende tools die je kunnen ondersteunen als online ondernemer.
  • praktische tips om alvast mee aan de slag te gaan.
  • hoe ik mijn online onderneming achter de schermen heb opgebouwd.
Tips voor jouw online onderneming

Geef een reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}