Online workshops & webinars

23 maart 2022

Online tools

Ook om online workshops & webinars te geven zijn er heel veel verschillende tools die je kan gebruiken.



Welke tool?

Je kan kiezen om te werken met een "echt" webinar programma zoals Webinargeek, Zoom Webinar, ... of je gebruikt hiervoor Zoom meetings


Het grote verschil tussen beide is dat de deelnemers elkaar niet kunnen zien bij een "echt" webinar programma. Ook jij kan de deelnemers niet zien waardoor je eigenlijk een beetje tegen jezelf aan het praten bent. Er is enkel een mogelijkheid om te chatten dus niet om live hun vraag te stellen.


Bij een gewone Zoom meeting zie je wel alle deelnemers & kunnen ze ook elkaar zien. Dit heeft vaak een iets persoonlijker karakter, al kunnen deelnemers ook altijd kiezen om hun camera af te zetten. Hier hebben deelnemers de mogelijkheid om te chatten & om zichzelf te unmuten om een vraag te stellen.


Beide opties hebben dus hun voor- & nadelen waarbij je kiest voor de optie die je zelf het meest ligt.



Zoom meetings

Wanneer je al Zoom gebruikt voor bv online sessies, kan je perfect hiermee starten. Zorg wel dat je dan de PRO versie hebt zodat je niet na 40 minuten uit je workshop wordt gegooid. Voor individuele sessies is de tijd niet beperkt, maar dus wel voor een overleg of workshop met meerdere personen. 


Deze PRO versie heeft trouwens ook het voordeel dat je je online workshop kan streamen op social media zodat je zowel je scherm kan delen als zelf in beeld kan komen. 


Zodra je een account hebt aangemaakt, overloop je best even alle instellingen zodat deze goed staan. Dit vraagt eenmalig wat extra tijd, waar je achteraf de vruchten van plukt. 



Zoomlink bezorgen

Wanneer mensen een online workshop of webinar bij je willen volgen, dien je hen natuurlijk de zoomlink te bezorgen. Hiervoor laat je hen best inschrijven via een inschrijfformulier via een mailsysteem zoals ActiveCampaign of Mailerlite


Hier zet je dan een mail met de zoomlink & extra info klaar die verstuurd wordt wanneer iemand zich inschrijft. Ook eventuele herinnerings- & opvolgmails kan je hier klaarzetten. Zo verloop dit proces helemaal automatisch.


Op het moment van jouw online workshop start jij jouw Zoommeeting & geef je de deelnemers toegang. Je kan kiezen om een presentatie te delen of jezelf in beeld te brengen of een combinatie van beiden. Je kan ook je workshop opnemen zodat je de opname aan je deelnemers kan bezorgen via een opvolgmail.


Jouw mailsysteem komt dus ook hier weer van pas om dit proces automatisch te laten verlopen. Tegelijk kan jij een tool die je misschien al gebuikt voor je online sessies gebruiken voor jouw online workshops of webinars. 



Als je graag nog meer uitleg of extra hulp nodig hebt, plan gerust even een online kennismakingsgesprek met me in. Dan kijken we vrijblijvend hoe ik je kan helpen.

Sommige tools die ik deel bevatten een affiliate link. Dat betekent dat, als jij via die link een aankoop doet, ik een kleine vergoeding ontvang. Voor jou blijft de prijs hetzelfde & verandert er dus helemaal niets. Voor mij betekent dit extra steun om mijn waardevolle content met jou te kunnen blijven delen. Dankjewel om deze te gebruiken & voor je steun!


Tips voor jouw online onderneming

Zodat jij kan doen waar je écht goed in bent & gelukkig van wordt

In dit gratis eBook ontdek je:

  • verschillende tools die je kunnen ondersteunen als online ondernemer.
  • praktische tips om alvast mee aan de slag te gaan.
  • hoe ik mijn online onderneming achter de schermen heb opgebouwd.
Tips voor jouw online onderneming

Geef een reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}