Tools voor jouw website

19 maart 2022

Website

In deze blog deel ik enkele tools die ik zelf gebruik om een website, webshop of online leeromgeving op te zetten. In


Website

WordPress.org is mijn voorkeursplatform om websites, webshops, online leeromgevingen of blogs te maken. Er zijn 2 soorten WordPress waarbij WordPress.org het meeste mogelijkheden heeft (in een latere blog volgt hierover nog meer). Let dus zeker op dat je de juiste kiest!


Om je website vorm te geven in WordPress, heb je altijd een thema nodig. Je hebt gratis of betalende thema's waarbij deze laatste natuurlijk de meeste mogelijkheden heeft. Deze website is gebouwd met Thrive Suite. Voor mijn klanten werk ik met Divi, toch als ze zelf nog geen thema hebben. Zo ben ik zeker dat ik hen goed kan helpen & ondersteunen met het bouwen van hun website. Elk thema heeft andere mogelijkheden & functionaliteiten. Er bestaan er zoveel waardoor het onmogelijk is om deze allemaal te kennen, al vind ik meestal wel heel snel mijn weg. 


Zowel ThriveThemes als Divi hebben een handige visuele builder waarmee je je website makkelijk zelf vorm & een professionele look kan geven. Dit maakt het zelf aanpassen van je website ook weer een pak eenvoudiger.


Om WordPress.org te gebruiken dien je zelf hosting te voorzien, bv bij Combell. Zij zorgen ervoor dat jij een plekje krijgt op het wereldwijde web & voor een professioneel e-mailadres dat bij je domeinnaam hoort.Webshop

Woocommerce

Wil je graag een webshop op je WordPress website, dan is Woocommerce de ideale gratis plugin om toe te voegen aan je website. Hiermee bouw je heel snel een gratis online webshop die je kan vullen met jouw producten.


Om je betalingen te ontvangen, maak je een gratis account aan bij Mollie. Je betaalt hier enkel voor de transactiekosten. Wil je ook graag dat er automatisch facturen worden opgemaakt wanneer mensen een aankoop doen in je webshop, dan kan je ook nog een extra facturatie plugin toevoegen. Ook het automatisch toevoegen van je klanten aan een online leeromgeving & je mailinglijst zijn hier mogelijk.


Plug&Pay

Heb je maar enkele producten of diensten die je online wil aanbieden, dan is Plug&Pay zeker een handige optie. Hiermee maak je heel makkelijk een betaalpagina die je kan gebruiken voor eenmalige aankopen als abonnementen. Je gebruikt hiervoor eveneens Mollie om je betalingen te ontvangen.


Aan je betaalpagina kan je kassakoopjes & 1-click upsell producten toevoegen om zo extra verkoop te stimuleren. Daarnaast kan je hiermee ook automatisch facturen opmaken, betaalherinneringen versturen & abonnementbeheer doen. Met het affiliatesysteem kunnen klanten die je producten of diensten promoten een commissie verdienen. Je kan Plug&Pay koppelen met andere systemen via Zapier.


Wanneer je deze opties bij Woocommerce wil toevoegen, zal je hiervoor betalende plugins dienen te gebruiken. Dus is het belangrijk om vooraf in te schatten wat jij exact nodig hebt & een juiste afweging te maken. Je kan al perfect met Woocommerce beginnen & later overschakelen naar Plug&Pay.Online leeromgeving

Thrive Apprentice 

Zelf gebruik ik Thrive Apprentice aangezien deze in mijn Thrive Suite pakket zit. Maar je kan deze nu ook aankopen om een volwaardige online leeromgeving op je WordPress website op te zetten. Deze werkt nu met alle WordPress thema's & geeft je de mogelijkheid om online cursussen te maken & aan te passen met een krachtige visuele editor.


Wishlist Member

Een andere mogelijkheid die ik vaak voor mijn klanten gebruik is Wishlist Member. Ook hiermee kan je een online leeromgeving op je website waarbij je 2 opties hebt. Met de goedkoopste optie bouw je je online cursus op je website & scherm je de pagina's, berichten, pdf's, .... af zodat deze enkel zichtbaar zijn voor de mensen die je cursus hebben aangekocht. 


Daarnaast hebben ze ook een duurdere optie waarmee je een volwaardige online leeromgeving op je website kan bouwen. Als je hiervoor kiest, zou ik eerder voor Thrive Apprentice aangezien deze voordeliger is & misschien zelfs meer mogelijkheden heeft.


Het klinkt veel ingewikkelder dan het is, want in de praktijk gaat dit heel vlot zodra alle instellingen goed staan & je weet waar alle knopjes staan.


Uiteraard kan je je online leeromgeving ook linken aan je Woocommerce webshop & Plug&Pay zodat je klanten automatisch toegang krijgen. Maar je kan hen ook steeds manueel toegang geven.Als je graag nog meer uitleg of extra hulp nodig hebt, plan gerust even een online kennismakingsgesprek met me in. Dan kijken we vrijblijvend hoe ik je kan helpen.


Sommige tools die ik deel bevatten een affiliate link. Dat betekent dat, als jij via die link een aankoop doet, ik een kleine vergoeding ontvang. Voor jou blijft de prijs hetzelfde & verandert er dus helemaal niets. Voor mij betekent dit extra steun om mijn waardevolle content met jou te kunnen blijven delen. Dankjewel om deze te gebruiken & voor je steun!


Tips voor jouw online onderneming

Zodat jij kan doen waar je écht goed in bent & gelukkig van wordt

In dit gratis eBook ontdek je:

  • verschillende tools die je kunnen ondersteunen als online ondernemer.
  • praktische tips om alvast mee aan de slag te gaan.
  • hoe ik mijn online onderneming achter de schermen heb opgebouwd.
Tips voor jouw online onderneming

Geef een reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}